• Ціну знижено

Книга Скарбів Гайдамацьких

8,94 USD
7,86 USD Заощаджуєте 1,08 USD

Сучасне опрацювання видання М.Сементовського, 1857 року

«Запорозький Рукопис про Скарби».

Описи скарбів доповнені ілюстраціями Йогана Генріха Мюнца, написаних у 1780-х роках, по придушенню Коліївщини й знищенню Січі.

Книга є доповненням до настільної гри «Рідні Гайдамаки». Видання орієнтоване на шукачів пригод шкільного віку, які не бояться давніх проклять.

Автор-упорядник – В'ячеслав Бут.

Цікавинки про книгу:

QR-коди з місцезнаходженням кожного скарбу

Онлайн мапа зі всіма скарбами

Скарбів: 315

Сторінок: 336

Формат: А5

Тверда обкладинка з матовою ламінацією

Вшита стрічка-закладка

Деталі замовлення

  • Максимум 250 символів
Кількість

 
Достовірність

Знайдену нами інформацію можна самостійно перевірити в державних архівах.

 
Захист персональних даних, GDPR

Ми поважаємо вашу приватність. Ви можете керувати вашими особистими даними у кабінеті користувача.

 
Гарантії

Ми працюємо за публічним договом оферти, який захищає сторони після факту оплати за замовлення.

 
Оплата без кордонів

Ви можете оплатити замовлення карткою будь-якого банку світу, крім банків РФ та РБ.

 
Відшкодування

Повертаємо оплату за помилкове замовлення протягом 24 годин.

Після декількох вечорів проведених з цією книгою, ваш школяр раптом потягне вас десь на Черкащину, на Рось або Дніпро. У невідоме вам село, яке колись було сотенним містечком. Там видереться на курган, щоб оглянути краєвид і зрівняти його з гравюрою Й.Г.Мюнца. Зрозуміє, що в цьому місці вже все змінилось, і треба швидко до заходу сонця переїжджати у наступне село. Там він зрозуміє, що корчми, в печі якої захований скарб №148 вже давно немає. 

Мюнц

А вночі, замість лягати спати, він видивлятиметься над розораними курганами зелені фосфорні вогні, які за повір'ям палають над місцями, де заховані скарби (а правда дещо інакша). 

Потім вистругає з палки самопала і співатиме гайдамацьких пісень про епоху, коли важко було розрізнити "хороших, поганих і злих". Якщо вам не підходить такий сценарій – не даруйте йому цієї книги. 

Аннотація

Саме для аудиторії наших з вами підлітків-слідопитів-ковбоїв-піратів я вирішив здмухнути пилюку з видання 1857 року "Запорозький рукопис про скарби", археологічна цінність якого, насправді, втрачена ще 200 років тому. Довелося обережно вичистити мову російського писаря, який  записував українську на слух, але у нього погано виходило. То ж я постарався наблизити її до мови Правобережжя початку XIX ст. (Шевченко, Номис і т.д.) і в той же час зберегти самобутність описів.

Онлайн карта

До кожного опису скарбу я додав QR-код із локацією, де захований скарб: село, перетин доріг, гребля і тому подібне. Локація відкривається на телефоні в Google Maps, на загальній карті всіх скарбів, яку можна досліджувати далі й без книги, але книга ж чарівніша

Книжка досить товстенька (330 сторінок), у приємній твердій обкладинці з матовою ламінацією, і наповнена розмаїттям ілюстрацій того періоду (злам XVIII-XIX).

Дуже раджу вказати текст, для кого підписати книгу. 

Читачка

А, мало не забув! На основі книги скоро вийде настільна гра "Гайдамаки" від Рідні ;) Слідкуйте за нашими новинами.

Щиро ваш, Бут.

Бут